FONTOS Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat
 
Előfizetői tartalom

Megállapodás született, keményen lecsapna az EU a technológiai óriásokra

Portfolio
Mérföldkőnek számító szabályozásról született megállapodás az EU-ban, amely átformálhatja a nagy amerikai technológiai óriások, mint a Meta, az Apple, az Amazon, vagy az Alphabet üzleti modelljét. Az új digitális törvény akár már októberben életbe léphet, amennyiben a tagországok is rábólintanak a végleges változatra – írja a CNBC.

Az Európai Parlament és az EU-tagállamok csütörtökön történelmi jelentőségű megállapodásra jutottak a digitális piacokról szóló törvénnyel kapcsolatban, egy olyan átfogó szabályrendszerről, melynek célja az internetes óriások piaci erejének megfékezése. A szabályozás azokra a vállalatokra vonatkozik, amelyek piaci kapitalizációja eléri a 75 milliárd eurót,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés