Előfizetői tartalom

A Heineken is otthagyja Oroszországot, 400 millió eurót bukik rajta

Portfolio
A holland Heineken sörgyártó hétfőn közölte, hogy úgy döntött, kiszáll az oroszországi üzletágából, miután korábban már bejelentette, hogy leállítja az új beruházásokat és az exportot az országból. A cég megjegyezte, hogy nem profitál a tulajdonjog átruházásából, és arra számít, hogy az értékvesztés és egyéb nem készpénzes költségek összesen mintegy 400 eurót fognak kitenni.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a Heineken oroszországi üzletágának tulajdonlása a jelenlegi környezetben már nem fenntartható és nem életképes - áll a közleményben. Hozzátették: a tulajdonjogok átadásából nem fog profitálni a cég. A Heineken, amely a Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja márkákat állítja elő Oroszországban, arról számolt be, hogy "rendezett átadásra"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés