Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán háború: azonnali lépéseket sürget az Európai Bizottság az aranyútlevél és az aranyvízum programokra

Portfolio
A mai napon kiadott ajánlásában az Európai Bizottság sürgeti a tagállamokat, hogy haladéktalanul szüntessék meg az összes meglévő befektetői állampolgársági programjukat, és biztosítsanak szigorú ellenőrzéseket a befektetői letelepedési programok jelentette kockázatok kezelése érdekében. A Bizottság komoly aggodalmának adott hangot a befektetői állampolgársági és letelepedési programokkal, valamint az azokkal járó kockázatokkal kapcsolatban. Az Ukrajna ellen jelenleg zajló orosz agresszió ismételten rávilágít ezekre a kockázatokra – áll a közleményben. 

A befektetői állampolgársági vagy letelepedési programok keretében a szankciók hatálya alá tartozó vagy az ukrajnai háborút számottevően támogató egyes orosz vagy belarusz állampolgárok is szert tehettek uniós ország állampolgárságára vagy kiváltságokat szerezhettek, melyek feljogosítják őket, hogy belépjenek az EU-ba és szabadon utazzanak a schengeni térségben. E közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés