Előfizetői tartalom

Megdöbbentő előrejelzéseket ismertetett Ürge-Vorsatz Diána a klímaváltozásról

Portfolio
Európában éppen Magyarországot veszélyezteti a leginkább a nyugat-nílusi láz elterjedése, a gröndlandi jégtakaró nagyon rövid idő alatt el fog olvadni, az ipari forradalom előttihez képest 1,5 fokos felmelegedést pedig már úgy tűnik, nem kerülhetjük el – mondta Ürge-Vorsatz Diána CEU-professzor, az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület (IPCC) III. Munkacsoportjának alelnöke a Portfolio Biztosítás 2022 konferenciáján tartott online előadásában. Kim Donát, a Magyar Nemzeti Bank osztályvezetője a jegybank eszközoldali klímastressztesztjét ismertette a biztosítók számára, amelynek eredményeit év végén publikálhatják, Pamela Schuermans az EIOPA részéről pedig az európai szabályozás állását ismertette.

A klímaváltozás nélkül nem történhetnének meg azok a szélsőséges események, amelyeket egyre gyakrabban tapasztalunk magunk körül és a világban – mondta előadásában Ürge-Vorsatz Diána, sorolva ennek szomorúi példáit. Nem véletlenül jellemezte az ENSZ főtitkára az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének legutóbbi két jelentését úgy, hogy „Vörös kód...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés