FONTOS Meg fogunk lepődni: most még nagyon fáj az infláció, de később hálásak leszünk neki
 
Előfizetői tartalom

MNB: az orosz-ukrán háború nem rengette meg a magyar biztosítókat, de lenne még feladatuk

Portfolio
A járványhelyzet csak átmeneti megtorpanást okozott a magyar biztosítási piac díjbevételeiben, a 2021-es több mint 10%-os növekedés 1300 milliárd forint fölé emelte a díjbevételt a szektorban – ismertette a magyar piac főbb számait Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója a Portfolio Biztosítás 2022-es konferenciáján. A jegybank szerint a díjbevétel szerkezete azonban átrendeződött: korábban az élet ág több díjat termelt, míg mára a nem-élet vált dominánssá.

Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója előadásában a magyar biztosítási szektor aktualitásairól beszélt. Előadásában kitért arra, hogy töretlenül emelkedik a pénzügyi megtakarítás Magyarországon. Az utóbbi 5 évben kétszámjegyű növekedést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái