Előfizetői tartalom

Össztűz után közlekedési lámpává alakíthatják a zöld befektetési címkézést az EU-ban

Portfolio
A gázbefektetések zöld befektetési célként való év eleji uniós elismerése eleve sok ellenérzést szült az Európai Unióban, aztán az orosz invázió miatti mielőbbi leválás az orosz gázról erre csak erősített, így az össztűz-szerű felháborodás miatt a zöld, fenntartható finanszírozási célokat rögzítő uniós rendelet címkézése a közlekedési lámpa színkódjaival összhangban fog változni. Ez nagy változás, mert így jobban meg lehet különböztetni azokat a beruházásokat, amelyeket az energia átmenet során tényleg muszáj megcsinálni, de egyébként környezetvédelmi szempontból nem fenntarthatók, nem minősülnek zöldnek.

Az ügy előzményeiről, a komoly brüsszeli felháborodásról ebben a cikkünkben már írtunk, most az az új fejlemény, hogy tényleg felvázolták az uniós zöld, fenntarthatónak mondott energiabefektetéseket meghatározó ún. taxonómia rendelet módosításának konkrét irányait. Fontos világosan meghatározni, hogy melyek a szükséges befektetések az átmenet során, azért, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés