Előfizetői tartalom

Most már fenntartható üzemanyaggal is tudnak repülni a csomagküldő cég gépei

Portfolio
A bp és a Neste 2026-ig több mint 800 millió liter fenntartható üzemanyaggal látja el a gyors nemzetközi légiszállítási szolgáltatást végző DHL Express-t. Ezen üzemanyagmennyiségnek az életciklusára vetített CO2-megtakarítása a becslések szerint 400 000 személygépkocsi éves, üvegházhatású gázkibocsátásának felel meg. A szerződések megkötése azért fontos a Deutsche Post DHL Group-nak, mert 2030-ra a cég a légi közlekedésében felhasznált üzemanyagának 30 százalékát fenntarthatóvá kívánja tenni.

A DHL Express megerősítette, hogy új stratégiai együttműködést kötött a bp-vel és a Neste-vel, amelyek a következő öt évben több mint 800 millió liter fenntartható légiüzemanyagot (másnéven: sustainable aviation fuel [„SAF”]) biztosítanak a DHL Express számára. A most megkötött szerződések a légi közlekedés eddigi legnagyobb SAF-megállapodását jelentik. A DHL...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés