Előfizetői tartalom

Radikális döntést hoztak a lengyelek: leválnak az orosz olajról év végéig

MTI
Miután a lengyel kormány azonnali orosz energiaembargót szorgalmazott a múlt heti EU-csúcs előtt, amit végül egyhangúság hiányában nem léptek meg a tagállamok, kedden és szerdán nagy bejelentéseket tett a lengyel vezetés. Tegnap már kiderült, hogy az orosz szénimportot rövidesen leállítják, ma pedig azt jelentették be, Európa legambiciózusabb vállalásaként, hogy év végéig az orosz olajbehozataltól is megszabadulnak, így gyakorlatilag felmondanak egy 2025-ig futó orosz szerződést is.

A lengyel kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az év végéig az ország függetlenné váljon az orosz kőolajszállításoktól - jelentette be szerdai sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Bemutatjuk az európai viszonylatban a legradikálisabb tervet az orosz kőolajtól való függetlenedésre, mégpedig ez év végéig - jelentette ki Morawiecki. Lengyelország kőolajbehozatala...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés