Előfizetői tartalom

Választás Magyarországon - Most is akkora tűzijáték lesz a tőzsdén, mint négy éve?

A négy évvel ezelőtti országgyűlési választások igazi tűzijátékot hoztak a magyar tőzsdén, több olyan részvény is volt, aminek napi limittel, 15 százalékot emelkedett az árfolyama, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. A történelem viszont azt mutatja, hogy a választás hatása csak rövid távú, a választást követő hetekben újra a nemzetközi tőzsdei hangulat diktál. Megnéztük, mik az előző két országgyűlési választás tőzsdei tapasztalatai, hogy mozgott a választások után az OTP, a Mol, a midcapek vagy a forint árfolyama.

Az előző választások tapasztalatai 2014 A 2014. április 6-án tartott országgyűlési választáson magabiztos fölénnyel nyert a kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség, amely kétharmados többséget szerzett a törvényhozásban. A hazai tőzsdei reakciók mérsékeltek voltak, ami egyrészt arra vezethető vissza, hogy a várakozásoknak megfelelő eredmény született abban az értelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés