Előfizetői tartalom

Maradhat az árstop, hozzányúlhatnak a különadókhoz - Mennyi az annyi?

Az ukrajnai háború, az elszálló energiaárak mindent felülírtak, a magyar gazdaság növekedése is jóval elmaradhat a korábban várttól, emiatt a magyar költségvetést is újra kell szabni, erről Varga Mihály pénzügyminiszter már a választások előtt beszélt. Orbán Viktor a tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy kizárható, hogy lesznek megszorítások a következő egy évben, az pedig, hogy a 2010-es időszakhoz hasonló multiadók szükségessé válnak-e, az az EU döntésétől függ és attól, hogy Brüsszel meg tudja-e akadályozni az energiaárak drámai emelkedését. Ha ez nem sikerül, akkor valamit lépni kell, mondta a miniszterelnök, de hogy az mi lesz, arról egyelőre nem hangzott el konkrétum. Sok a nyitott kérdés, például, hogy meddig és milyen formában marad a több szektort érintő ár- és kamatszabályozás, megemelik-e a különadókat, vagy hogy jönnek-e újabb adók. A befektetők mindenesetre elkezdték beárazni a hazai tőzsdei cégekkel kapcsolatban a rosszabb forgatókönyveket. Összegyűjtöttük, hogy jelenleg milyen terhekkel szembesülnek a hazai tőzsdei cégek.

Nagy esés a magyar tőzsdén Komoly eladói nyomás alá került tegnap a magyar részvénypiac, a BUX-tagok közül a legnagyobb mértékben az OTP árfolyama esett, közel 9 százalékot. Az esés csak részben magyarázható a nemzetközi hangulatromlással, az alábbi grafikonon is jól látszik, hogy kiemelkedő volt a magyar tőzsde esése. A tőzsdei esés akkor erősödött, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés