Előfizetői tartalom

Nem lett szép a zárás az USA-ban, de a Dow Jones még épphogy megúszta

Portfolio
Ezen a héten döntően negatív hangulat uralkodott a tőzsdéken: ha Ázsiát nézzük, ott elsősorban a koronavírus terjedése aggasztja a befektetőket, Sanghajban például 21 ezer beteget regisztrálnak naponta. Ezzel szemben az USA-ban a jegybank monetáris szigorítása, ami a leginkább felelős a negatív hangulatért. Végül ami Európát illeti, itt természetesen továbbra is a háború és a szankciók határozzák meg a nemzetközi hangulatot. Összességében tehát inkább az esés volt jellemző a tőzsdékre az elmúlt napokban, ehhez képest viszont ma megérkezett a visszapattanás és komoly pluszba lendültek az európai tőzsdék, viszont az USA-ról nem mondható el ugyanez, a tengerentúlon a nyitás után elfogyott a lendület, és végül az S&P 500 és a Nasdaq is mínuszban zárt.

2022. április 08. 22:09 Megosztás Még romlott egy kicsit, de a Dow még pluszban zárt Az utolsó órában is az eladók voltak erősebbek, így zártak a vezető amerikai indexek: a Nasdaq tovább esett, 1,3%-ot esve 13 711 ponton fejezte be a hetet, az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés