Előfizetői tartalom

A nyugati szankciók miatt nem közli eredményeit az orosz nagyvállalat

MTI
Az Alrosa átmenetileg felfüggesztette negyedéves eredményeinek közzétételét, mivel a társaság részvényeseinek jelentős része jelenleg nem tud befektetési döntést hozni - közölte pénteken a kibányászott gyémánt alapján a világ legnagyobb termelője, amelyet nemzetközi szankciókkal sújtottak az Ukrajna elleni orosz háború miatt.

Az Alrosának április 15-én kellett volna ismertetnie az első negyedévre vonatkozó eredményeit, köztük a termelési mennyiségre, az értékesítésre és a bevételre vonatkozó adatokat. Az Alrosa az oroszországi gyémánttermelés 90 százalékát biztosítja, a vállalat több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat. 2021 végén a cég 332 milliárd rubel (1 rubel = 4,19 forint) bevételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés