Előfizetői tartalom

Rendszeresen találnak Magyarországon új földgázmezőket - Így csökkenhet az importfüggőségünk?

A világpiaci és geopolitikai folyamatok ismeretében felmerült a kérdés, hogy milyen lehetőségek mutatkoznak Európában és Magyarországon a belföldi gázkitermelés rövid távú fokozására, illetve a földgáz akár erőltetett ütemű, mielőbbi és minél szélesebb körű kiváltására. Bár Magyarország területe már jól és erősen megkutatott az elmúlt évtizedek iparági erőfeszítéseinek köszönhetően, még mindig vannak e téren lehetőségek, és a Mol is rendszeresen talál új földgázmezőket.

Az idei tél már előzetesen, az ukrán-orosz háború kitörése előtt rámutatott Európa energiaellátásnak sérülékenységére. A példátlanul magas energiaárak kialakulásához több tényező együttállása vezetett, az egyik fő okot pedig az Európai Unió földgázimportnak, különösen az orosz eredetű behozatalnak való jelentős kitettsége jelenti, amelyet a háborús konfliktus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés