Előfizetői tartalom

A járvány kitörés óta nem láttunk ekkora visszaesést az okostelefonok piacán

Portfolio
Az okostelefon-eladások 11 százalékkal csökkentek az első negyedévben, ami a legsúlyosabb visszaesés a koronavírus kitörése óta. A csökkentés összefüggésbe hozható az inflációs félelmekkel, Oroszország ukrajnai inváziójával, de az omikron koronavírus-variáns is hozzájárult az ágazat bizonytalan fellendülésének kisiklatásához.

A Canalys piaci adatai szerint a Samsung 24 százalékos piaci részesedéssel visszavette a vezetést az Apple-től, míg a kínai Xiaomi, Oppo és Vivo hármas nagyjából ugyanolyan arányban töltötte ki az első ötöt, mint egy évvel ezelőtt. A jelentős lassulás részben annak tudható be, hogy Kínában a Zero-Covid politikát alkalmazzák, ami a világ legnagyobb okostelefon-piacán mind...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés