Előfizetői tartalom

Az EU hamarosan embargót vezethet be az orosz olajra, a JP Morgan szerint ez az egekbe küldheti az árakat

Portfolio
Az Oroszország elleni szankciók egyre bővülő listájára hamarosan felkerülhet az orosz olaj importjának betiltása, vagyis az olajembargó az EU-ban. Erre vonatkozóan már több EU-s forrás szivárogtatott információkat, és az Európai Bizottság elnöke is megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen intézkedésen. Vagyis a nagy kérdés nem maga az embargó, hanem annak mikéntje és hogyanja. Ettől ugyanis nagymértékben függ, hogy az olaj világpiaci ára hogyan fog reagálni az esetleges intézkedésre. Ha például egy teljes és azonnali embargót hirdet meg az EU, akkor a JP Morgan szerint elképzelhető, hogy 185 dollárt is megüthet a Brent árfolyama, vagyis a mostani szintekről egy több mint 70 százalékos emelkedésre lehet kilátás.

A francia választások után jöhet az embargó Több forrásból érkeztek már hírek arra vonatkozóan, hogy az EU embargó bevezetését tervezi az orosz olajra. Először a New York Times írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy az Európai Unió tisztviselői az eddigi legvitatottabb intézkedést dolgozzák ki Oroszország szankcionálására az ukrajnai invázió miatt. Néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés