Előfizetői tartalom

Elég a rövid távú gondolkodásból: "Teljesen újra kell rajzolni a közgazdaságtant"

Portfolio
"Teljesen újra kell rajzolni a közgazdaságtant, és a pénzügyi rendszert is át kell alakítani" - hangzott el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőinek fenntartható gazdaságról szóló kerekasztal-beszélgetésén. Virág Barnabás, az MNB alelnöke a pénzügyi rendszer hosszú távú szemléletre való felkészítéséről, illetve a jegybank szerepéről beszélt, míg Dr. Aszódi Attila, a BME Természettudományi Karának dékánja a zöld átállás technológián alapuló támogatásával és a háború okozta energiapiaci változásokkal kapcsolatban szólalt meg.

Az MNB emlékérmet bocsátott ki a BME megalakulásának 240. évfordulója alkalmából, az eseményen a 15 000 és 2000 forintos névértékű, ezüst illetve színesfém érmék bemutatása mellett a BME és az MNB szakértői a fenntartható gazdaságról beszélgettek. Szó volt a fenntarthatóság három, egymással szoros kapcsolatban álló aspektusáról, a pénzügyi rendszer zöld átalakításáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés