Előfizetői tartalom

Most még szinte "láthatatlan" kockázat, ami megingathatja a pénzügyi stabilitást

Portfolio
A tőke- és pénzpiaci klímakockázatok voltak fókuszban a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Hitelintézeti Szemle szakmai konferenciáján legutóbb. Három előadó mutatta be, hogy a klímakockázatok hogyan szivárognak be az egyes piacokra, többek között a pénzügyi rendszerekbe, a jelzáloghitelezésbe, valamint a vállalati hitelkitettségbe. Az adathiány, illetve a megfigyelések sokfélesége miatt a hitelezés és pénzügyi rendszerekben nehéz mérni a klímakockázatokat, ez a "láthatatlanság" pedig veszélyeztetheti, többek között a pénzügyi stabilitást is.

A Hitelintézeti Szemle legutóbbi tanulmányainak bemutatása előtt Virág Barnabás, az MNB alelnöke hangsúlyozta a zöld átállás fontosságát: "Azt gondolom, hogy a 21. század kulcsszava a fenntarthatóság. Egy teljes gondolkodásbeli átalakulásra lesz szükség, a globális szabályozási rendszertől kezdve a pénzügyi szektoron át, az egyéni felelősségvállalásig. A váltásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés