Előfizetői tartalom

Eldőlt: Elon Musk saját cége lesz a Twitter

Portfolio
A Twitter igazgatótanácsa elfogadta a milliárdos Elon Musk ajánlatát a közösségi médiavállalat megvásárlására és zártkörűvé tételére - erősítette meg a vállalat a CNBC szerint. Musk 54,2 dollárt fizet egy papírért, a 44 milliárd dolláros vételárból 25,5 milliárd dollárt bankok segítségével teremt elő, amivel a tranzakció a legnagyobb hitellel történő kivásárlássá (leveraged buyout) válhat a tőzsdei vállalatok történetében. A Twitter árfolyama 6% feletti pluszban, 52 dollár körül mozog a tőzsdén.

A bejelentés pontot tesz egy hetek óta tartó történet végére, amelyet Musk indított el, amikor felajánlotta, hogy részvényenként 54,20 dollárért megvásárolja a céget, ami a "legjobb és utolsó" ajánlata. Musk részvényeként valóban 54,2 dollárt, vagyis összesen 44 milliárd dollárt fizet a részvényekért, vagyis elfogadta a cég az eredeti ajánlatot. Az elfogadott ár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés