Előfizetői tartalom

Erősödött a magyar tőzsde, Amerika alig mozdult

Portfolio
A nemzetközi tőkepiacokon az ukrán háborúra figyelnek elsősorban a befektetők: a mai nappal leállította a gázszállítást Oroszország a rubelben való fizetést megtagadó Lengyelország és Bulgária felé, az európai vezető politikusok szerint a döntés csak még jobban elszigeteli az országot a nemzetközi színtéren - az Európai Bizottság elnöke szerint Oroszország zsarolni próbálja Európát, az EU azonban felkészült erre a forgatókönyvre és Brüsszelben jelenleg is zajlanak a válságtanácskozások. Mindemellett az első negyedéves gyorsjelentési szezonra is figyelhetnek a befektetők, ma többek között a Boeing és a Ford ismerteti legfrissebb eredményeit. Itthon Orbán Viktor nemrég bejelentette, hogy a háború okozta árnövekedés apropóján meghosszabbítják július 1-ig az üzemanyagok és a kiválasztott élelmiszerek árstopját. A bejelentést követően, és egy kedvező Richter-hír után enyhülni látszik az eladói nyomás a magyar tőzsdén.

2022. április 27. 22:03 Megosztás Mérsékelt elmozdulás Az USA-ban végül minimális elmozdulással zártak az indexek. A Dow és az S&P 500 0,2%-os emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,01%-ot esett, vagyis gyakorlatilag stagnált. A befektetők több dolog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés