Előfizetői tartalom

Döntött a magyar kormány, marad az olcsó benzin és gázolaj

A magyar kormány meghosszabbítja az árstopok hatályát, így a normál benzin és gázolaj literje július 1-ig legfeljebb 480 forintba kerül majd a kutakon. A lépés nem meglepő azok után, hogy egy hete Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az árstopok beváltak. Az árplafon meghosszabbítása a nagyobb láncokhoz nem tartozó, fehér kutak üzemeltetőit érintheti érzékenyen, ők most tartósan veszteségesen működtetik a kútjaikat, és jelentős kompenzációt kérnének a kormánytól. A Mol helyzete egészen más, mert mint meghatározó kiskereskedő, és jelenleg egyedüli nagykereskedő az üzemanyagok eladásán masszív veszteséget szenved el, de van, ami ezért bőven kompenzálja, ez pedig a relatíve olcsó orosz olaj. Addig, amíg még hozzá lehet jutni.

Hosszabbított a kormány Tegnap Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány meghosszabbítja a korábban bevezetett árstopok hatályát, amelyekkel több termék hatósági árassá vált Magyarországon, így a normál benzinnél, a gázolajnál és több élelmiszernél is életben marad az árplafon. A kormány foglalkozott az üzemanyagárak és az élelmiszerárak kérdésével a mai kormányülésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés