Előfizetői tartalom

Száguld Amerika

Portfolio
Lezajlott ma a kormányinfó, az élelmiszerárstop tegnap bejelentett meghosszabbításának körülményei is szóba kerültek az eseményen, emellett újabb nyugdíjemelést jelentett be Gulyás Gergely miniszter, a jogállamisági eljárás kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy semmi akadálya nincs a helyreállítási alapról való megállapodás aláírásának, illetve a miniszter nem számol azzal, hogy nem kapjuk meg az EU-s pénzeket. "Jogi alapon semmiképpen nem juthat el oda a kérdés, hogy Magyarország pénzt veszítsen az EU-s eljárás miatt" - mondta Gulyás, hozzátéve, hogy politikai alapon bármi megtörténhet. Az eseményt közelről figyelték a befektetők, komoly pluszban van jelenleg a magyar tőzsde, az emelkedést az OTP vezeti. Közben a nemzetközi tőkepiacokon a befektetők több dolog miatt is aggódhatnak: egyrészt az amerikai kamatemelések miatt, másrészt amiatt, hogy vegyesen alakulnak a negyedéves vállalati eredmények, harmadrészt a kínai Covid-járvány lassítja a globális gazdaságot, emellett az ukrajnai háború körüli feszültségek is aggodalomra adhatnak okot. Kimondottan jó hangulatban telt a nap az európai börzéken, a tengerentúlon is emelkedtek az indexek, annak ellenére, hogy a vártnál rosszabb GDP-adatokat közöltek Amerikában.

2022. április 28. 22:02 Megosztás Erős zárás A Dow végül 616 pontos emelkedéssel, 1,9%-os pluszban fejezte be a napot. Az S&P 500 2,5%-ot emelkedett, a Nasdaq pedig 3% feletti gyarapodással zárt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés