Előfizetői tartalom

Erős számokat hozott az Apple, mégis megütötték a részvényt

Portfolio
Az Apple bevételei közel 9 százalékkal nőttek éves összehasonlításban a márciusban zárult negyedévben - közölte a vállalat csütörtökön, erős növekedést mutatva, és megcáfolva a befektetők aggályait a csúcskategóriás okostelefonok és számítógépek iránti keresletet befolyásoló romló makrogazdasági környezet miatt. Összességében erős negyedéve volt a cégnek, azonban a menedzsment figyelmezetett, hogy az ellátási lánc problémái a folyó negyedévben jelentősen ronthatják az eladásokat, amire megütötték a részvényt a zárás után.

Íme, hogyan teljesített az Apple a Refinitiv konszenzusos becsléseivel szemben:  EPS: 1,52 dollár vs. 1,43 dolláros várakozás. Bevétel: 97,28 milliárd dollár a becsült 93,89 milliárd dollárral szemben, 8,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. iPhone bevételek: 50,57 milliárd dollár a becsült 47,88 milliárd dollárral szemben, 5,5 százalékos növekedés az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés