Előfizetői tartalom

Így válhat a napenergia sötétedés után a magyar energiaellátás részévé

A napelemparkok magyarországi történetében először emelkedhetnek az újonnan épülő nagy naperőművek termelői árai - derül ki a legutóbbi METÁR-tender bontási adataiból. A pályázat hivatalos végeredményét még nem hirdették ki, de a közzétett adatokból az is látszik, hogy jelentősen visszaesett a verseny, vagyis az igényelt és kiosztható támogatható villamosenergia-mennyiség hányadosa, ami a tender vonzerejének csökkenését jelzi.

Összesen 16 darab, minden feltételt teljesítő és figyelembe vehető pályázat érkezett be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérése 2022. március 4-én kiírt METÁR-tenderre. A figyelembe nem veendő pályázatokkal együtt 26 darabos - kizárólag naperőművek létesítésével kapcsolatos - pályázati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés