Előfizetői tartalom

ZDF: Magyarország is visszavonja vétóját, egyre közelebb az orosz olajembargó

Portfolio
Egyre valószínűbbé válik az orosz olajra vonatkozó uniós embargó, a ZDF információi szerint három ország, Magyarország, Ausztria és Szlovákia is visszalép a vétótól. Ha igaz a hír, az komoly fordulat lenne az érintett országok álláspontjában, amit egyértelműen a német álláspont megváltozása válthatott ki, hétvégi lapértesülések alapján ugyanis a német szövetségi kormány feladta az orosz kőolajimportot sújtó európai uniós büntetőintézkedéseket ellenző álláspontját, és már támogatja, hogy a közösség Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt korlátozza a behozatalt. A Politico további információkat tudott meg a már kedden érkező uniós olajembargós csomagról, benne a Magyarországnak és Szlovákiának érkező könnyítésről, amelyeket ebben a külön cikkünkben írtunk meg. Közben egy harmadik cikkben megírtuk: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár cáfolta, hogy megváltozott volna Magyarország hozzáállása az orosz olaj- és gázembargó kérdéséhez.

Fordulat az embargót ellenzők álláspontjában? Az uniós olajembargónak most már semmi sem áll az útjában, írja a ZDF, információik szerint Ausztria, Magyarország és Szlovákia visszavonta vétóját. Egy magas rangú uniós diplomata szerint a döntő tényező az volt, hogy a német kormány nem fékezné tovább az embargót. Töb nyitott kérdés van még az embargó végrehajtásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés