Előfizetői tartalom

Bekeményített a biztosító: nem finanszíroz és nem biztosít kőolajjal és egyes földgázzal kapcsolatos tevékenységeket

Portfolio
Az Allianz Csoport felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását, ezért alaptevékenységét és működését illetően új vállalásokat jelentett be: az eredetileg tervezett 2050-es dátum helyett már 2030-ra nettó zéróra csökkenti a csoport több mint 70 piacon működő telephelyeiről és tevékenységeiből származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. Ezen túl a befektetési, illetve vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágában 2023. január 1-től nem finanszíroz és nem biztosít kőolajjal és egyes, földgázzal kapcsolatos tevékenységeket - derül ki a cég közleményéből.  

Az energiaipar középtávú dekarbonizációjának felgyorsítása érdekében, a vállalatcsoport a kőolajjal és földgázzal kapcsolatos üzleti tevékenységeire vonatkozó iránymutatást adott ki. Ez alapján: A befektetési, illetve vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágát illetően, 2023. január 1-től nem finanszíroznak és nem biztosítanak egy telephelyen vagy önállóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés