Előfizetői tartalom

Megérezte a Waberer's a kihívásokkal teli környezetet

Portfolio
Ugyan a háborúnak nincs számottevő közvetlen hatása a Waberer's működésére azonban az év elejétől kezdve több jelentős költségnövekményt (minimálbér változás, adózási szabályok változása) kénytelen kezelni a társaság, melyek érvenyesítése a szolgáltatási árakban a következő hónapokra csúszik, így az első negyedéves számokon meglátszott ezeknek a hatása. Barna Zsolt, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy ebből következően az elmúlt negyedévek növekvő EBIT trendje 2022 első negyedévében megváltozott, azonban - amennyiben a piaci körülményekben nem történik jelentős változás - az üzleti év második felében a társaság EBIT termelő képessége ismételten elérheti 2021 átlagának szintjét.

Devizahatások rontották a Waberer's profitját Közzétette legfrissebb számait a Waberer’s, a cég árbevétele az első negyedévben 11,6 százalékkal 158,9 millió euróra nőtt a tavalyi első negyedévhez képest. Ehhez hozzájárult, hogy az ITS (Nemzetközi fuvarozás) és az RCL (Regionális kontrakt logisztika) szegmensben is nőttek a bevételek, a biztosítási üzletágat magába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés