Portfolio signature

Mi lesz itt? - A koronavírus-járvány kitörése óta nem voltak ilyen pesszimisták a hazai alapkezelők

Portfolio
A koronavírus-járvány 2020 eleji kitörése óta nem látott pesszimizmussal figyelik a magyar tőzsde kilátásait a hazai alapkezelők – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel végzett alapkezelői felméréséből. A forintot illetően pedig nagy a megosztottság, szinte bármit elképzelhetőnek tartanak egy éves időtávon a profi befektetők, jelentős gyengülést, vagy akár komoly erősödést is.

A több mint két hónapja tartó orosz-ukrán háborús konfliktus, az ebből kifolyólag erősödő növekvő élelmiszerellátási krízis, a világszerte tapasztalható infláció, valamint a globális nyersanyag-hiány nagymértékben rányomta a bélyegét a tőzsdék teljesítményére áprilisban, a BUX közel 3 százalékos csökkenéssel zárta a hónapot. Május elején a jegybanki lépések és az újabb orosz szankciók, köztük az olajembargó mozgatta a hangulatot, miközben megkezdődött a hazai negyedéves gyorsjelentési szezon. Rendszeres havi felmérésünk keretében ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól.

A májusi felmérésünkben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő.

Mi várható a hazai részvénypiacon?

A BUX indexre vonatkozóan érzékelhetően pesszimistábbak lettek a hazai alapkezelők, mint az elmúlt hónapokban, 3 hónapos időtávon jelentősebb, 5 százalék feletti emelkedést jelenleg senki sem vár. Igaz, hogy komolyabb esést is csak kevesebb prognosztizálnak, a nagy többség 5 százalékon belüli elmozdulást jósol.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítette májusi havi alapkezelői felmérését a Portfolio.
  • A magyar tőzsdére pesszimistábbá váltak a hazai alapkezelők, különösen a következő három hónapra vonatkozóan.
  • A forint egyéves kilátásaival kapcsolatban nagy a megosztottság.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések