Előfizetői tartalom

Richter: ez volt az utolsó békebeli negyedév, durvulnak az ellátási problémák, elszállnak a költségek

Portfolio
Az erős első negyedéves eredmények után tartott sajtótájékoztatóján az időszaki jó teljesítmény okairól, az orosz piac kilátásairól és a fokozódó kockázatokról is beszélt ma délelőtt Orbán Gábor vezérigazgató és Bogsch Erik elnök. Oroszországból nem vonul ki a vállalat, erkölcsi kötelesség az orosz betegek kiszolgálása a létfontosságú készítményekkel - közölte álláspontonját a cég. Konkrét bevétel-és profitvárakozásokat továbbra sem ad a menedzsment 2022-re a nagyfokú bizonytalanság miatt, annyit mondott el a cégvezetés, hogy várhatóan a tavalyi évnél nem lesz rosszabb az idei. A kockázatok ugyanakkor jelentősek az emelkedő költségek és a szállítási nehézségek miatt, az első negyedév volt az utolsó békebeli negyedév.

Oroszországban a szállítmányozás, a pénzforgalom, a helyi gyártóegység működése és a devizával kapcsolatos bonyodalmak menedzselése volt a feladat a háború februári kirobbanása óta. A fuvarozás menetideje megduplázódott, útvonalak váltak járhatatlanná, a határátlépés ideje megnövekedett. Eddig a pénzforgalom sikeresen volt bonyolítható. Az orosz háztartások márciusban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái