Előfizetői tartalom

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Az elmúlt időszakban alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken, Amerikában elsősorban az aggasztja a befektetőket, hogy a jegybank a monetáris szigorítással recesszióba taszíthatja a gazdaságot. Emellett Ázsiában elsősorban a kínai gazdaság lassulása a másik fontos kockázati faktor a koronavírus miatti lezárásokkal összefüggésben. Végül pedig Európában továbbra is zajlik az ukrajnai háború, tehát kijelenthetjük, hogy kifejezetten kedvezőtlen jelenleg a piaci környezet. Ennek megfelelő jelentősen esetek a tőzsdék az elmúlt napokban, azonban ma megérkezett a pozitív korrekció és visszapattantak a vezető európai index és a nyitáskor még Amerikában is jó hangulat látszott, azonban nem sokkal később lefordultak a tőzsdék, amelyen végül szolid emelkedés volt látható.

2022. május 10. 22:07 Vegyesen zártak az amerikai indexek A Nasdaq 0,98 százalékkal emelkedett, az S&P 500 0,25 százalékkal erősödött, a Dow Jones pedig 0,26 százalékos gyengüléssel zárta a kereskedést. 2022. május 10. 21:24 ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái