Előfizetői tartalom

A történelem legnagyobb összeomlása jöhet, ez még csak a kezdet

Nagy esésen van túl a részvények, a kötvények, a nyersanyagok vagy éppen a kriptovaluták piaca, és bár most éppen van egy kisebb fellélegzés, a nagy elemzőházak szerint van még tere az esésnek, mielőtt megtalálná az alját a piac. Mint ahogy minden extrém piaci helyzetben, most is felerősödött azoknak a guruknak a hangja, akik összeomlást kiáltanak, megnéztük, ők mivel érvelnek a további esés mellett.

Pesszimistábbá váltak az elemzők

Nagy mértékű és a tőkepiac széles körét érintő esés zajlott az elmúlt hónapokban, alaposan megütötték a részvények, nyersanyagok vagy éppen a kriptovaluták piacát.

Az egyik legfontosabb részvényindex, az S&P 500 értéke az első 4 hónapot tekintve 1939 óta, az első 88 kereskedési napot figyelembe véve pedig 1932 óta nem indította olyan rosszul az évet, mint idén.

Ahogy kezdett begyorsulni a tőzsdei esés, úgy léptek a nagy elemzőházak is, amik egyre pesszimistábbá váltak (itt most a tegnap 4001 ponton záró S&P 500 részvényindexre vonatkozó becslések sorakoznak):

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés