Portfolio signature

A történelem legnagyobb összeomlása jöhet, ez még csak a kezdet

Nagy Viktor
Nagy esésen van túl a részvények, a kötvények, a nyersanyagok vagy éppen a kriptovaluták piaca, és bár most éppen van egy kisebb fellélegzés, a nagy elemzőházak szerint van még tere az esésnek, mielőtt megtalálná az alját a piac. Mint ahogy minden extrém piaci helyzetben, most is felerősödött azoknak a guruknak a hangja, akik összeomlást kiáltanak, megnéztük, ők mivel érvelnek a további esés mellett.

Pesszimistábbá váltak az elemzők

Nagy mértékű és a tőkepiac széles körét érintő esés zajlott az elmúlt hónapokban, alaposan megütötték a részvények, nyersanyagok vagy éppen a kriptovaluták piacát.

Az egyik legfontosabb részvényindex, az S&P 500 értéke az első 4 hónapot tekintve 1939 óta, az első 88 kereskedési napot figyelembe véve pedig 1932 óta nem indította olyan rosszul az évet, mint idén.

Ahogy kezdett begyorsulni a tőzsdei esés, úgy léptek a nagy elemzőházak is, amik egyre pesszimistábbá váltak (itt most a tegnap 4001 ponton záró S&P 500 részvényindexre vonatkozó becslések sorakoznak):

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések