Előfizetői tartalom

Ez a nap legdurvább ábrája – Vérfürdő van a kriptopiacon

Portfolio
A magas infláció miatti intenzív jegybanki kamatemelési kilátások eleve nem tettek jót a kamatot nem ígérő kriptopiaci termékeknek az elmúlt hetekben, aztán az egyik legnagyobbá vált stablecoin (UST) körüli, minap elindult óriási felfordulás alapvető bizalomrombolást vitt végbe a legtöbb altcoin esetén. A napok óta egyre komolyabb esés mára oda vezetett, hogy számos nagyobb altcoin 15-30% közötti zuhanást szenvedett el, az UST projektjéhez kötődő Luna árfolyama pedig mára gyakorlatilag összeomlott, hiszen ma 90% feletti mínuszt produkált.

A bajba jutott Terra kriptoprojekt két fő tokenje most szabadesésben van - írtuk délelőtti helyzetösszefoglalónkban. Az UST, egy úgynevezett stablecoin, amely az 1 dolláros árfolyamot hivatott fenntartani, szerdán több mint 70 százalékot zuhant a 24 órával korábbi értékhez képest és átmenetikleg 0,3 körülig szakadt, majd szerda estére is csak 0,6-0,7 körülig tudott korrigálni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái