Előfizetői tartalom

Nagy csapkopdás után új mélypontra ütötték az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, az USA-ban főleg az aggasztja a befektetőket, hogy a jegybank az infláció elleni harcban a monetáris politikai szigorítással recesszióba taszíthatja a gazdaságot. Emellett Ázsiában elsősorban a kínai gazdaság lassulása jelent kockázatot, főleg a koronavírus miatti szigorú lezárásokkal összefüggésben. Végül pedig Európában továbbra is zajlik a háború, és akkor az elszállt energiaárakkat vagy az ellátási lánc problémáit nem is említettük. Összességében tehát bőven van miért aggódniuk a befektetőknek, és mindez oda vezetett, hogy a ma közzétett amerikai inflációs adat csak átmeneti fellélegzést okozott, majd a szerda esti kereskedésben új sokhavi mélypontra ütötték a vezető amerikai indexeket és napi mélyponton zártak.

2022. május 11. 23:10 Csúnya lett a vége is: napi és egyúttal sokhavi mélyponton zártak az indexek A nap végére fokozódott az eladói nyomás, így napi mélyponton, illetve egyúttal az S&P és a Dow Jones tavaly március óta nem látott mélyponton zárta a mai napot, a Nassaq pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái