Előfizetői tartalom

Ez most nem jött be: rekordvesztéség a SoftBank gigantikus alapjánál

Portfolio
Rekordveszteségről számolt be a SoftBank a Vision Fund nevű alapjánál, miután a technológiai konglomerátum portfolióját megütötték az emelkedő kamatok és politikai tényezők. Az alap több mint 26 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a lezárt pénzügyi évben, ami nagy kontraszt az előző évhez képest, amikor is rekordnyereségről számolt be, felülkerekedve Warren Buffett befektetési cégén is.

A Vision Fund portfoliójában szereplő cégek közül nagyot zuhant a dél-koreai e-kereskedelmi cég, a Coupang árfolyama, a részvények 70 százalékkal vannak a jegyzési ár alatt, de a Didi Global és a Grab Holdings fuvarozócégek is jelentősebb esést szenvedtek el - írja a Reuters. A Coupang árfolyamának alakulása Az alap stratégiája, hogy a nagy növekedési potenciállal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés