Előfizetői tartalom

Keresi az alját az amerikai piac, egyelőre nehezen találja

Portfolio
Elromlott a hangulat a világ tőzsdéin az elmúlt napokban, részben az infláció aggasztja a befektetőket a tegnapi amerikai inflációs adat után, de a ma reggeli brit GDP adat sem segít a gazdasági lassulás miatt aggódó befektetőknek. Közben a geopolitikai feszültségek erősödnek, a Kreml ugyanis Finnország NATO-csatlakozási kérelmére úgy reagált, hogy az fenyegetést jelent Oroszország számára, ami nem segíti a stabilitást és a biztonságot Európában. Az amerikai indexek sokhavi mélyponton zárták a szerdai kereskedést és ma is eséssel nyitottak, bár délután már fordulat látszik. Az európai indexek egész nap nyomás alatt voltak és a magyar tőzsde sem tudta kivonni magát a nemzetközi hangulat alól, de a záráshoz közeledve mérséklődtek a mínuszok.

2022. május 12. 22:10 Ez már az alja? Mindenki a hulló kés után kapkodna, keresné a piac alját, csak az egyelőre még nem jött el. A mai nap viszonylag biztató volt, nap végére valamelyest visszahúzták a piacokat, az S&P 500 0,1, a Dow Jones 0,3 százalék mínuszban zárt. Pánikeladás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái