Előfizetői tartalom

Ukrajna nem nyitja ki a gázcsapot, továbbra sem jön orosz gáz Európába egy fontos vezetéken keresztül

Portfolio
Szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül, a Reuters most azt írja, hogy Ukrajna addig nem nyitja meg újra az Oroszországból Európába vezető gáztranzit útvonalat, amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést, közölte a GTSOU üzemeltető cég vezetője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel.

A vállalat kedden az Oroszország által támogatott szeparatisták által elkövetett gázlopások miatt kialakult helyzetet vis maiornak nyilvánította, emiatt jelenleg nem érkezik orosz gáz Szohranyivkán keresztül, ez az útvonal az Oroszország által Ukrajnán keresztül Európába küldött gáz közel egyharmadát adja. A vezeték az ukrajnai Luhanszki területen halad keresztül, amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés