btc
Üzlet

Feltámadtak a kriptovaluták, rátenyereltek a vételi gombra a befektetők

Portfolio
Nagyon érett már egy felpattanás a kriptovaluták piacán, miután az elmúlt napokban öntötték a befektetők a különböző tokeneket. A részvénypiacon is látható hangulatjavulással, és a kriptopiaci túladottsággal ez a visszapattanás meg is érkezett ma reggelre, így komoly pluszba lendült a bitcoin mellett több kisebb altcoin árfolyama. Mindeközben a Luna és UST tokenek - amelyek összeomlása begyorsította az esést az elmúlt napokban - kereskedését több nagy kriptotőzsdén is leállították, miután a zuhanás következtében a hálózatot fel kellett függeszteni, ami azt jelenti, hogy ezekkel az eszközökkel jelenleg nem lehet feldolgozni a tranzakciókat.
  • Az elmúlt napokban durva esést láttunk a kriptovaluták piacán, több kisebb token az értékének 20-40 százalékát elvesztette, míg a bitcoin 16 százalék esett az elmúlt egy hétben.
  • Ennek következtében már túladottság alakult ki a piacon, ami meghozta a vevőket. Részben ennek tudható be, hogy ma jelentős felpattanást lehet látni az egyes tokenek esetében.
  • Nagyon fontos szint közelében található a kriptotér zászlóshajójának számító bitcoin, a 30 000 dollár támasz sokak számára már vételi zónát jelent, és a 26 700 (Binance) dolláros lokális mélypontról szépen vissza is húzták az árfolyamot 30 000 dollár fölé.
  • A hét korábbi részéhez képest a részvénypiacon is látni némi hangulatjavulást. Látszik, hogy a befektetők keresik a piac alját, a korábbi napok esése után az európai tőzsdék is emelkedéssel nyithatnak és az amerikai határidős indexek is pluszban vannak, ez pedig általánosan javítja a befektetői hangulat, ami kriptovaluták piacán is meglátszik.

A legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 5,5 százalékkal került feljebb.

Az ethereum árfolyama 8,1 százalékos pluszban van.

A kisebb kapitalizációjú kriptovaluták közül a cardano árfolyama 23,5 százalékot emelkedett, az XRP árfolyama 17,7 százalékos pluszban áll. A solana árfolyama 17,5 százalékos pluszban áll, míg a binance coin árfolyama 13,6 százalékkal került feljebb az egy nappal korábbi értékéhez képest.

Külön érdemes szót ejteni a Luna nevű kriptopénzről, és a hozzá kapcsolódós UST stablecoinról amely meredek esése jelentős szerepet játszott az elmúlt napok kriptopiaci zuhanásában.Csütörtökön a Terra blokklánc Luna tokenjének ára 2 cent alá zuhant. A hirtelen árfolyammozgás miatt a hálózat sebezhetővé vált a támadásokkal szemben, ami a blokklánc rövid ideig tartó leállását váltotta ki, ami azt jelentette, hogy az UST algoritmikus stablecoinnal, a Luna-val vagy a Terra más kriptovalutáival nem lehet tranzakciókat feldolgozni.

A Coindesk közben azt írja, hogy több tőzsdén továbbra is lehet kereskedni Luna-val és UST-vel, miközben például a Binance már leállította kereskedést.

luna

Címlapkép forrása: Sean Gladwell

szekeres viktor, a gloster elnöke
autó
Parlament alakuló ülés
ballisztikus-raketa-tengeralattjaro
Növekvő osztalékkal lepte meg részvényeseit a McDonald’s

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
autó