Előfizetői tartalom

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Az elmúlt hetekben széleskörű tőkepiaci esést láthattunk, gyakorlatilag mindenhonnan menekültek a befektetők, legyen itt szó akár részvénypiacokról vagy kriptovalutákról - igaz, a múlt hét végén kisebb felpattanást láthattunk a tőzsdéken. A befektetőket továbbra is a jegybankok likviditásszűkítései, a kínai koronavírus-helyzet és az orosz-ukrán háború alakulása aggaszthatja, az elmúlt hetek alapján most is volatilis napokra számíthatunk a tőzsdéken. Gazdasági adatok szempontjából itthon az MNB közölte a fizetési mérleg adatokat márciusból, míg délelőtt érkezett az Európai Bizottság szokásos gazdasági előrejelzése is - a brüsszeli testület számításai szerint további intézkedések nélkül nem fog teljesülni a kormány 4,9%-os hiánycélja, részben azért, mert a rezsicsökkentés hatalmas terhet ró a költségvetésre. Emellett kiszivárgott, hogy lazítana a versenyjogi szabályokon az Európai Bizottság arra az esetre, ha teljesen leállnának az orosz gázszállítások az Európai Unió felé azért, hogy a lakosságot és a vállalati szférát minél inkább kíméljék az elszabaduló gázárak hatásaitól. Az ázsiai, európai, és az amerikai tőzsdéken is felemás hangulat látszott a hétfői kereskedés során, a vezető indexek a pozitív és a negatív tartomány között ingadoztak.

2022. május 16. 22:03 Vegyes lett a vége Végül felemás lett a zárás az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,1 százalékos pluszban zárt, az S&P 500 azonban lejjebb került 0,4 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,2 százalékos eséssel fejezte be a napot, ezzel alulteljesítő volt a vezető indexek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái