Előfizetői tartalom

Itt van minden, amit a kriptovaluták utáni adózásról tudni kell

Portfolio
Május 20-áig kell bevallani a kriptovaluták után is a személyi jövedelemadót. Addig még dönteni kell arról, hogy a még tavaly érvényes vagy már az új szabályok szerint adózunk, hogy igénybe vesszük-e az adóamnesztiát, hogy milyen költségeket számolunk el – hívta fel a figyelmet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

A kriptovaluták adózása a korábbinál sokkal átláthatóbbá és kedvezőbbé vált. Már idén is lehetőség van a tavalyi kriptojövedelmekre is az előnyösebb 2022-es szabályokat választani, de dönteni kell arról, hogy bizonyos korlátozó szabályok és buktatók miatt melyikkel lehet összességében kedvezőbb adóterhelést elérni. Eddig a kriptovaluta bányászatból származó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés