Előfizetői tartalom

Hatalmas esés a tengerentúlon, több mint 1100 pontot zuhant a Dow

Portfolio
Ma délelőtt megérkezett az európai inflációs rangsor, ami alapján kilenc ország is van az Európai Unióban, ahol magasabb volt az éves infláció, mint Magyarországon - mindez nagyrészt a hatósági árstopoknak, főleg a rezsicsökkentésnek és a benzinár-stopnak köszönhető. Emellett nemrég egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot jelentett be az európai bizottsági elnök, aminek célja az Oroszországtól való energiafüggőség csökkentése és az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozása. Kifejezetten jó volt a hangulat a magyar tőzsdén, a Richter vezetésével mindegyik hazai blue chip pluszban zárt. Az európai tőzsdéken eközben leginkább az esés volt a jellemző, a tengerentúli indexek pedig már jelentős mínuszokkal zártak.

2022. május 18. 22:02 Megosztás Jelentős esés tengerentúlon Folyamatos és masszív eladói nyomásra igen nagyot estek a nap végére az amerikai részvényindexek. Az S&P 500 több, mint 4%-kal, a Nasdaq 100 pedig 5% feletti mértékben esett a nap végére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés