Előfizetői tartalom

Elszálltak a költségek, veszteséges lett a Rába

Portfolio
Korábban a Rába már kiadott egy profit warningot, melyben közölte, hogy az elszállt energiaárak miatt veszteséges lehet az első negyedévben. A szerdai piaczárás után megérkeztek a végleges számok és a vállalat valóban veszteségről számolt be profitsoron, elsősorban megemlekedett költségek miatt. A Rábánál most készpénztermelési képesség visszaszerzése az elsődleges fókuszpont, melyet a megnövekedett gyártási költségek vevők felé történő áthárításán túl a gyártási tevékenység rugalmasságának további növelésével, a gyártási technológia megújításával és a hatékonyság konzekvens javításával, valamint szigorú költség kontrollal kívánja biztosítani.

Nőtt az árbevétel A koronavírus következtében kialakult akadozó ellátási láncok és energiaválság mellet az első negyedév az orosz-ukrán háború újabb negatív gazdasági tényezőként jelentkezett – áll a jelentésben. Ez a költségek jelentős emelkedését hozta magával, akár a energiabeszerzés tekintetében, akár a nyersanyagárak tekintetében, emellett pedig a munkaerőpiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái