Előfizetői tartalom

Itt van a tőzsdei zuhanás epicentruma!

Portfolio
Tegnap újra általános eladási hullámot láthattunk az amerikai tőzsdéken, de volt egy szektor, ami élen járt az esésben. Az amerikai kiskereskedelmi cégek részvényeit alaposan megütötték, miután a szektor legnagyobb vállalatai arra figyelmeztettek, hogy az emelkedő inflációs környezetben az erős versenyhelyzet miatt nem tudják áthárítani az áremelkedést a fogyasztókra, emiatt durván csökkenhetnek a marzsaik. A cégektől érkező figyelmeztetések azért ijesztőek, mert széleskörű konszenzus volt abban, hogy a kiskereskedelmi cégek jól teljesíthetnek magas inflációjú környezetben, ezt mutatták a részvényárfolyamaik is, amik a hónapok óta tartó részvénypiaci esés ellenére újabb és újabb csúcsokra emelkedtek. Ennek most vége.

Az amerikai kiskereskedelmi szektor két fontos vállalata, a Target és a Walmart is közzétette legfrissebb gyorsjelentését az elmúlt órákban, amikben ijesztő folyamatokra figyelmeztették a cégek a befektetőket. A Target profitja 48 százalékot esett, a vállalat arra figyelmeztetett, hogy a stimulusok kifutása után az amerikai fogyasztók visszavették költéseiket az olyan termékeknél...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái