Előfizetői tartalom

Ha az S&P 500 egyszer medvepiacra kerül, akkor egy ideig ott is fog maradni

Portfolio
A világ egyik legfontosabb részvényindexének számító amerikai S&P 500 nagyon közel került ahhoz, hogy definíció szerint medvepiacra kerüljön. A korábbi medvepiacokat vizsgálva - bár a múltbeli teljesítmény nem jelent garanciát a jövőbelire - arra lehet számítani, hogy ha átlépi az esés mértéke a 20 százalékos határértéket a legutóbbi csúcstól számítva, akkor további esés jöhet majd a piacon.

Az egymás utáni eső napokat követően az S&P 500 18,7 százalékra van a január 3-i csúcsától. A medvepiac hagyományos definíciója a közelmúltbeli csúcshoz képest 20 százalékos esés, vagyis ehhez egy 3 837,25 pont alatti zárásra lenne szükség. Az biztos, hogy sok befektető és elemző ezt a 20 százalékos definíciót túlságosan hivatalos, ha nem elavult mérőszámnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés