Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot: már a legjobb forgatókönyv is aggasztó a tőzsdéken

Portfolio
Ugyan időről időre látni felpattanásokat a tőzsdéken, a Wall Street-i konszenzus egyre inkább arról szól, hogy az esésnek még valószínűleg nincsen vége. A Bank of America heti rendszereességgel megjelenő elemzésében a bank stratégája arról ír, hogy a Wall Streeten egyre inkább a 3 600 pontos S&P 500 számít a legoptimistább forgatókönyvnek, vagyis láthatóan pesszimisták a piac várakozásai. Amikor mindenki pesszimista, általában olyankor szoktak jönni a jó vételi lehetőségek, ami most sincs másképp, hiszen a BofA több fontos indikátora vételi jelzést adott, azonban a bank stratégája úgy gondolja, hogy amíg a teljes kapituláció meg nem történik, addig még érdemes szárazon tartani a puskaport.

3600 az új bull case Két héttel ezelőtt, amikor már mindenki azt hitte, hogy ennél már nem lehet pesszimistábbnak lenni, a BofA vezető befektetési stratégája, Michael Hartnett mindenkit megdöbbentett, amikor azt írta az egyik elemzésében, hogy számításai szerint a medvepiac októberben ér véget, és az S&P 500 3000 pontig esik. Kapcsolódó cikkünk 2022. 05. 10. A Wall Street...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés