hírszerzés kiberbiztonság szerver rendszergazda kibervédelem hacker
Üzlet

Nagyot kaszálhatnak a bigtechek a kiberháborún az ismert médiamogul szerint

Portfolio
Martin Sorrell, az S4 Capital médiavállalat alapítója és elnöke úgy véli, hogy az ukrajnai háborúból a három legnagyobb amerikai technológiai cég is profitálhat.

"Nagyon optimista vagyok a techóriásokkal kapcsolatban... mert a háború hatással lesz rájuk" - mondta Sorrell a CNBC-nek a davosi Világgazdasági Fórumon hétfőn. Hozzátette: "A három nagy - a Google (vagy Alphabet), a Meta és az Amazon - szerintem profitálni fog a háborúból". Indoklását magyarázva Sorrell elmondta: "

A védekezés magába foglalja kibervédelmet és kibertámadást is, így a technológia és a technológiai cégek igazán fontossá válnak.

Sorrell nem mondta el, hogy pontosan hogyan profitálhat ebből az Alphabet, a Meta és az Amazon, de mindhárom vállalat azzal büszkélkedik, hogy a kiberbiztonsági rendszereik világelsőek.

A Google és az Amazon felhőalapú számítástechnikai infrastruktúrát is biztosít, amelyet a kormányok és a kibercégek hasznosíthatnak a kiberháborúban. Az ukrajnai háborút online és offline is vívják, a hackerek mindkét oldalon az ellenség nemzeti infrastruktúráját, vállalkozásokat, kormányzati szerveket és az állampolgárokat veszik célba.

Az elmúlt hetekben a főbb technológiai részvények árfolyamai a tartósan magas infláció, az emelkedő kamatlábak és a globális recesszió kockázata miatti növekvő aggodalmak hatására bezuhantak. A Nasdaq tőzsdeindex a múlt héten 3,8%-ot esett, és ezzel már a hetedik hete csökken folyamatosan. Ez a leghosszabb veszteségsorozat a technológiai fókuszú index esetében 21 év óta.

Arra a kérdésre, hogy a világ egy második dot com buborékkal néz-e szembe, Sorrell azt mondta, hogy már volt egy "masszív korrekció", és hozzátette, hogy egyesek szerint további 5-10%-os korrekcióra is sor kerülhet.

(CNBC)

Címlapkép forrésa: Getty Images

velencei-to
capa-voros-tenger
ukrajna-terkep-europa
kigyo-sziget-falfestmeny-kijev-ukrajna-orosz-ukran-haboru
erdotuz-forrosag-hoseg-gorogorszag-gorog-fovaros-athen-tuzoltas
repuloter-repter-repules-biztonsagi-ellenorzes-csomag-borond-utazas
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bankkártya okostelefon kéz nő okosóra