airbus
Üzlet

Újfajta Airbus repülhet jövőre, már érkeznek a megrendelések

Portfolio
Fellendülhet a vállalati repülőgépek vásárlása az orosz-ukrán háború és a kínai lezárások ellenére az Airbus szerint, főként az amerikai és a közel-keleti piacról érkezhetnek megrendelések a gyártó új gépére – írja a Bloomberg.

Optimistább az idei év kilátásaival kapcsolatban az Airbus, annak ellenére, hogy a háború és a kínai lezárások nyomást gyakorolhatnak az értékesítésekre. Az európai repülőgépgyártónál lassan indult csak be az új vállalati gépe, a módosított A220-as, az ACJ220-as géptípus értékesítése, miután a koronavírus-válság visszavetette az üzleti utakat.

A gépre 2021-ben egyetlen darab megrendelés sem érkezett a 2020-as évi 6 darab megrendelést követően.

De biztató, hogy idén eddig már bejött 4 megrendelés és az Airbus vállalati repülőgépek divíziójának vezetője további lehetőségeket lát a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban.

A Közel-Keleten mintegy 60 darab vállalati Airbus közlekedik, amelyek átlagéletkora meghaladja a 10 évet, az elöregedő flotta megújítása adhat lendületet az értékesítésnek az Airbus szerint. Ami negatív fényt vet a kilátásokra, hogy a kínai piachoz nehézkes a hozzáférés a koronavírus-járvány kitörése miatt, Oroszországban pedig leállította az értékesítéseket a cég a háború következtében.

Az Airbus közölte, hogy a flottájának 10-15 százaléka van oroszországban.

A vállalati igényeknek megfelelően módosított A220-as géptípus a tervek szerint a jövő évtől repülhet és évente 5-10 gépet tervez gyártani belőle az Airbus. A hatótávolsága több mint 10 ezer kilométer lesz, ami elegendő ahhoz, hogy megtegyen egy London-Los Angeles távolságot. Az Airbus vállalati gép részlegének vezetője szerint ha szolgálatba lépnek a gépek, beindulhatnak a további megrendelések.

airbus

A címlapkép forrása: Airbus

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bankkártya okostelefon kéz nő okosóra