mtc
Üzlet

A legnagyobb orosz mobilszolgáltató elkezdett akciós és használt telefonokat értékesíteni

Portfolio
Oroszország legnagyobb mobilszolgáltatója, az MTS ma bejelentette, hogy elkezdett akciós és használt okostelefonokat értékesíteni, hogy olcsóbb alternatívát kínáljon az orosz fogyasztóknak, akiket súlyt az infláció, ráadásul a nyugati márkák felfüggesztették a szállításokat.

Az Apple március elején leállította a termékértékesítést Oroszországban. Persze nem az iPhone-gyártó az egyetlen nyugati vállalat, amely elhatárolódott Moszkvától, mióta az február 24-én megszállta Ukrajnát.

Ezzel szemben azonban a kínai okostelefon-márkák oroszországi eladásai március első két hetében megduplázódtak - jelentette akkor a Kommerszant című lap.

Most az MTS moszkvai üzleteiben és online Huawei, Honor, Xiaomi, valamint Samsung okostelefonokat kínál akár 50 százalékkal olcsóbban, mint az új készülékeket. Az MTS közölte, hogy a kínált márkákat és az értékesítési helyszíneket bővíteni fogják.

Ez egy jó lehetőség vállalatunk számára, hogy a fogyasztóknak egy további lehetőséget kínáljon a minőségi készülékek vásárlásán való spórolásra

- mondta Pavel Sukhovarov, az MTS kiskereskedelmi hálózatfejlesztési vezetője, aki szerint a fogyasztók mostantól használt készülékeket vásárolhatnak kedvező áron.

Az infláció Oroszországban 17 százalék fölött mozog, ami felemészti az oroszok vásárlóerejét, bár a központi bank szerint az erősödő rubel és a nemrégiben megnövekedett fogyasztói kereslet csökkenése segíti az infláció elleni harcot.

Az MTS által értékesített kedvezményes árú készülékek között olyan modellek is szerepelnek, amelyeket két héten belül visszaküldtek, vagy amelyek csomagolásában hiba van, és 90 napos garanciát kapnak.

A távközlési vállalat a múlt héten arról számolt be, hogy az első negyedévi nettó profitja 76,2 százalékkal, 3,9 milliárd rubelre csökkent az előző év azonos időszakához képest, amiért részben a magasabb kamatlábakat okolta.

(Reuters)

Címlapkép: Sergei Mikhailichenko/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bankkártya okostelefon kéz nő okosóra