abercrombie
Üzlet

Újabb kiskereskedőt végeznek ki, beszakadt az Abercrombie & Fitch árfolyama

Portfolio
Az Abercrombie & Fitch árfolyama 30 százalékot zuhant a nyitás előtti kereskedésben, miután a kiskereskedő váratlan veszteségről számolt be az első pénzügyi negyedévből azt követően, hogy a szállítási és termékköltségek megterhelték az eladásokat.

Az Abercrombie emellett csökkentette a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó értékesítési kilátásait is, arra számítva, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet legalább az év végéig fennmarad.

A cég jelenleg 0-2 százalék közti a bevételnövekedésre számít, szemben a korábbi 2-4 százalékos növekedési előrejelzéssel. Az elemzők 3,5 százalékos növekedést vártak éves szinten a Refinitiv konszenzusa alapján.

Fran Horowitz vezérigazgató egy nyilatkozatban elmondta, hogy a kiskereskedő szigorúan fogja kezelni kiadásait, és rövid távon keresi a lehetőségeket a magasabb logisztikai költségek ellensúlyozására. Azt is elmondta, hogy az Abercrombie meg kívánja védeni a marketingbe, a technológiába és a vásárlói élménybe történő befektetéseit.

Az Abercrombie ezzel kiskereskedelmi cégek egyre növekvő sorához csatlakozik, amelyeknek a profitja a 40 éves csúcsra emelkedő infláció miatt jelentősen csökken. Aggodalomra ad okot az is, hogy az ellátási láncban hónapok óta tartó fennakadások után a készletek kezdenek felhalmozódni, miközben a fogyasztói kereslet bizonyos termékek iránt csökken. Az olyan vállalkozások, mint az Abercrombie, kénytelenek lehetnek árengedményeket adni, hogy lekerüljenek a polcokról a termékeik.

A sarokszámokat tekintve, az Abercrombie az április 30-án zárult három hónapos időszakban,

  • 813 millió dolláros árbevételt ért el, a várt 799 millió dollárral szemben.
  • 27 centes tisztított egy részvényre jutó veszteséget ért el a cég, a várt 8 centes részvényenkénti nyereséggel szemben.

Az Abercrombie készletei jelentősen felhalmozódtak, április 30-án 563 millió dollárt tettek ki, ami 45 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A kiskereskedő az egész éves operatív marzsra vonatkozó előrejelzését 5-6 százalék közötti tartományra csökkentette, a korábbi 7-8 százalék közötti tartományról. A cég emellett közölte, hogy a kiigazítás figyelembe veszi a magasabb szállítási és nyersanyagköltségeket, a devizaárfolyamok ingadozását és a fogyasztókra gyakorolt feltételezett inflációs hatás miatti alacsonyabb értékesítést.

A befektetők rosszul fogadták a cég negyedéves számait, a mai piacnyitást 30 százalékos mínuszban várja a papír.

abercrombie

(CNBC)

Címlapkép: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
bankkártya okostelefon kéz nő okosóra