Előfizetői tartalom

Itt a veszélyhelyzet: esik a forint, ütik a tőzsdét

Portfolio
A kedvező nemzetközi tőkepiaci hangulat ellenére nagy esésben van ma a magyar tőzsde, miután tegnap kihirdették itthon a háborús veszélyhelyzetet (és erre alapozva hamarosan új intézkedéseket is bejelenthet Orbán Viktor miniszterelnök), illetve Virág Barnabás jegybanki vezető arról beszélt, hogy várhatóan lassítani fogják a szigorítási tempót az MNB jövő keddi kamatdöntésén. Ma pedig érkeznek a friss bejelentések, többek között az MNB a kamatstop esetében javasolt célzott meghosszabbítást. Mindezek következtében nagyot esett a forint a vezető devizákkal szemben, illetve elsősorban az OTP-n keresztül adják a befektetők a magyar tőzsdét.

Felpörgő kormányzati gépezet és hírek Bár a nyitástól távolodva továbbra is óvatos optimizmus látszik az európai tőzsdéken, a BUX azonban jelentősen alulteljesítő a mai kereskedésben. Ennek részben az az oka, hogy a befektetők megijedhettek az elmúlt 24 óra felpörgő kormányzat fejleményei láttán, és a közelgő kormányzati lépésekre várva. Az egész azzal kezdődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés