mezőgazdaság traktor
Üzlet

Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél

Portfolio
A Magyar Lízingszövetség Elnöksége Kőszegi Lászlót, az MHC Mobility Hungary korábbi vezetőjét választotta meg a szervezet főtitkárának, aki a tisztséget 2016 óta betöltő Tóth Zoltánt váltotta - derül ki a lízingszövetség közleményéből.

Kőszegi László a szövetség legfontosabb feladataiként a nemrég elindult, fiatalokat támogató Future Club kiszélesítését, a kidolgozás alatt lévő zöld lízing elindítását, a nemzetközi tapasztalok bevonását, valamint a digitalizációban való továbblépést jelölte meg.Kőszegi László 2002-ben kezdte lízinges szakmai pályafutását, mint a Renault Credit egyik alapító tagja. Azóta számos szervezetben töltött be vezető pozíciókat. A szövetség munkájába már több éve bekapcsolódott, főtitkárrá történő kinevezése előtt a szervezet elnökségének volt tagja.Az elmúlt időszakban a Magyar Lízingszövetség több saját, a fenntarthatóságot szolgáló programot is elindított tagjai bevonásával. Az egyik egy zöld lízing kialakítása a zöld hitelek mintájára, ahol hazai források bevonásával egy támogatott konstrukciót tudnak majd kínálni azon ügyfelek részére, akik zöldebb technológiát vagy környezeti megoldásokat alkalmaznának.

Kőszegi László szerint a lízing nagy segítséget jelenthet már a közeljövőben az életciklusok eltolásában, így egy adott eszközt hosszabb távon tudjanak a cégek gazdaságosan üzemeltetni, és ezáltal kevésbé szennyezni a környezetet. Közép-európai nézőpontból a lízingmegoldások arra is lehetőséget nyújthatnak, hogy a személyautó állomány életkorát 15 évről akár 10-12 évre sikerüljön levinni, ami szintén jelentős környezetvédelmi hatással bírna - mondta el.

A hazai trendeket tekintve több területen is, így a pénzügyi lízing esetében is várható az IT növekedése, az eltolódás az új megoldások irányába, másrészt a szövetség is igyekszik nagyobb rálátást szerezni azokra a szegmensekre, amelyek eddig nem voltak képviselve a szervezetben. Többek között ez jelenti a tartós bérlet piacot, ahol a nyomtatóktól, az építőipari vagy az anyagmozgató gépekig a cégek így használják eszközállományuk jelentős részét és ahol refinanszírozóként a lízingszakma is jelen van, csak az adatszolgáltatás hiányzik még, hogy szélesebb képet kaphassanak arról, hogy mekkora volument képvisel ez a terület - mondta el a főtitkár.

Címlapkép: Getty Images

cloud felhő számítógép pc alaplap digitális bank big data
ekb európai központi bank frankfurt ekb épület
GettyImages-97962735
GettyImages-932866026
kórház lélegeztető maszk oxigén getty stock

Holdblog Ingatlan?! Ne!

Kollegánk, Balásy Zsolt (újra mikrofonnal a kezében!) nyilvánvalóan “Az ember, aki megjósolta az ingatlanpiac...

Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
cloud felhő számítógép pc alaplap digitális bank big data