Előfizetői tartalom

Palkovics: új helyzet van, kell a makói palagáz, a zalai kőolaj, és Paks üzemidő-hosszabbítása is

Portfolio
|
MTI
Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést, mert nem mindig lesz elérhető "a csövön keresztül" a gáz és az olaj, igaz egyelőre nem támogatja a kormány az EU olaj- és gázembargós tervét - jelezte Palkovics László egy mai zalaegerszegi konferencián. Az új technológiai és ipari miniszter az energiatermelés és ellátás megerősítése érdekében egy új, hatpontos programot hirdetett és azt is jelezte, hogy az Európai Unióval zajlanak a tárgyalások arról, hogy az említése szerint 16 milliárd eurónyi magyarországi energetikai beruházási csomaghoz a forrásokat is megkaphassuk.

Az új terv lényege Palkovics László a konferencia nyitóelőadásában megjegyezte: "másfél évvel ezelőttig derűsnek tűnt a világ, volt energia", ma pedig az tűnik a legfontosabb kérdésnek, hogy lehet-e tankolni a benzinkúton és van-e áram a konnektorban. Utalt rá, hogy új kérdés lett az olajimport, de "az EU embargókérését nem tudjuk támogatni, mert az országot hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés